Heeft u vragen?020 - 21 01 088070 - 20 42 008010 - 26 13 633

Optrekkend vocht in muren verhelpen

Optrekkend vocht behandelen, dat doe je zo:

Uiteraard dient er onderzoek verricht te worden door een professioneel bedrijf of het daadwerkelijk optrekkend vocht betreft, optrekkend vocht wordt soms nog weleens verward met condensatie problemen of een doorslaande gevel.

Vochtweringdirect, onderdeel van direct professioneel onderhoud bv heeft de juiste kennis en apparatuur om dit in kaart te brengen.

Op het moment dat optrekkend vocht is geconstateerd, dan dienen de betreffende dragende muren onder lage druk waterdicht geïnjecteerd te worden. Let op, dit kan niet iedereen en zeker niet goed. Nadat de gevels geïnjecteerd zijn wordt de oude afwerklaag, veelal tot 1 meter hoogte ontdaan van de oude afwerklaag waarna deze waterdicht afgewerkt kan worden. Het laatst genoemde uitsluitend middels materialen die compatible zijn en dus speciaal geschikt om optrekkend vocht te behandelen. Ga dus vooral niet zelf aan de slag, dit is gedoemd te mislukken, vele vochtwerende bedrijven hebben er zelfs moeite mee.

Wees gerust, wij bieden langdurige garanties en weten inmiddels dat onze applicaties soms wel levenslang stand kunnen houden. De juiste kennis en kunde is bij ons in huis!

Optrekkend vocht behandelen is belangrijk. Vaak zijn de muren dermate vochtig dat er flinke schade kan ontstaan aan aangrenzend houtwerk als kozijnen, vloeren en in sommige gevallen de stopcontacten en de bijbehorende bedrading. Het laatst genoemde kan dus ook tot kortsluiting leiden.

Belangrijk is om alle omgevingsfactoren te toetsen teneinde het juiste resultaat te bereiken, en dat is uiteraard een woning met de juiste luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid brengt niet direct gezondheidsklachten met zicht mee, echter kunnen mensen die astmatisch zijn, en of bronchitis hebben of hebben gehad of mensen met poliepen / vernauwde luchtwegen het benauwd krijgen. Een indirect gevolg van een hoge luchtvochtigheid bij optrekkend vocht zijn soms de bijbehorende schimmels. Schimmels kunnen in sommige gevallen wel tot gezondheidsklachten leiden.

Optrekkend vocht dient dus ook verholpen te worden om schimmels in huis te voorkomen. De waterdamp die vrijkomt condenseert op koude delen in de woning, indien u enkel glas heeft veelal op het glaswerk, indien u dubbel glas heeft vaak ook elders in de woning als naden en kieren , in de kasten of achter de kasten,

Hoe ontstaat optrekkend vocht dan?

Met name woningen die een gemetseld fundament hebben kunnen last van optrekkend vocht hebben. De betreffende woningen staan dan ook nog in een gebied dat een hoog grondwaterniveau kent , of vette grondsoorten bevat waardoor het hemel-zakwater moeizaam word afgevoerd. Het gemetselde fundament trekt het vocht op, veelal tot ( afhankelijk van de afwerking op de muur) 1 meter hoogte boven het maaiveld ( straatniveau ).

Het vocht dat opgetrokken wordt stijgt op in het metselwerk en zal zorgen voor o.a. zout uitbloei en dampspanning waardoor de afwerklaag aan de binnenzijde / buitenzijde van de buitenmuur wordt gedrukt.

In sommige situaties is er dermate veel vocht rondom of onder de woning aanwezig waardoor condensatie ook een rol speelt. Indien men optrekkend vocht in een buitenmuur aan de binnenzijde wil bestrijden zal ook voor de waterdamp die vrijkomt in en rondom de woning een oplossing geboden worden.

Diensten die wij kunnen leveren:

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven, gemeente en rijksoverheid.

Ook de Rijksoverheid en gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen?

Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering